Onderhoud

Wij staan garant voor kwaliteit en denken graag met u mee!

 

Onderhoud, Keuring, Reparaties en Schade’s

Onderhoud

Hoewel het onderhoud van een caravan/vouwwagen bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het toch verstandig om regelmatig een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De controle van de remmen, de elektriciteit- en gasinstallatie en het onderstel (remmen/as/banden) is van belang voor de veiligheid van uzelf en die van anderen. Ook de verzekeringsmaatschappij kan bij een schadeclaim controleren of de caravan goed onderhouden is.

Vanuit de BOVAG wordt er geadviseerd het ene jaar uw caravan te laten keuren d.m.v. een BOVAG- keuring en het andere jaar uw caravan een onderhoudsbeurt te laten geven.

Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud nodig. Want ook bij stilstand van de caravan verslechteren vitale delen zoals remmen, schokdempers, gasslangen, banden etc.

Neem direct contact met ons op!

Bovag onderhoudsbeurt

Onze speciaal opgeleide keurmeesters controleren uw caravan uitvoerig op verschillende onderdelen: Zo wordt het chassis op de volgende onderdelen gecontroleerd: banden, veersystemen, bevestiging, remmen en stabilisator. Ook de opbouw, gas en elektra worden gecontroleerd. De gasslangen worden afgeperst en de kachel schoongemaakt. De werking van de koelkast ontgaat onze keurmeesters ook niet. Eventuele reparaties worden in overleg met u uitgevoerd. Tevens verrichten wij een vochtmeting en doen een remmentest.

Als alles in orde is, ontvangt u een Bovag-onderhoudsrapport en een Bovag-sticker, het bewijs dat de caravan door een erkende dealer is onderhouden.

Bovag onderstelbeurt

Wij controleren het volledige onderstel, de banden, de verlichting, de gasleiding en repareren indien nodig. Ook voeren wij een remmentest uit. Als alles in orde is, ontvangt u een Bovag onderstelrapport en een keuringssticker, het bewijs dat het onderstel door een erkende dealer is onderhouden.                                
 

Banden

Banden van caravans slijten nauwelijks. Er worden slechts weinig banden vervangen vanwege afgesleten profilering. Veel banden vertonen op termijn droogtescheurtjes. Lange tijd was dat dus het moment dat een band werd afgekeurd en vervangen. Dit moment is eigenlijk te laat want uit statistieken blijkt dat de kans op een klapband na 6 jaar sterkt toeneemt. Door de BOVAG wordt geadviseerd om banden van caravans na 6 jaar te vernieuwen.

Caravans worden door hun grotere lengte en luxere uitvoering steeds zwaarder en daarom worden er ook hogere eisen aan banden gesteld. Om deze reden verdient het aanbeveling om te kiezen voor banden die extra zijn versterkt, bijv. de banden die gebruikt worden voor lichte bestel-/vrachtwagens.

Op uw verzoek kunnen wij uw banden op leeftijd en kwaliteit controleren en u uitvoerig advies geven of deze vervangen dienen te worden en welke banden voor uw caravan het meest geschikt zijn.

 

 Band vouwwagen 6 jaar oud
 
 
Schade
Caravanschade & Schadeherstel

Caravanservice van Lit is een gespecialiseerd bedrijf in schadeherstel. We herstellen elke schade aan alle merken caravans & campers met originele onderdelen. Wij zijn door BOVAG gecertificeerd.

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in caravanschadeherstel aan alle merken caravans. Wij hebben een moderne, volledig geoutilleerde werkplaats, zodat we elke caravanschade aankunnen.

Totale afwikkeling schade

U kunt voor de totale afwikkeling van uw schade aan uw caravan bij ons terecht. Schade aan alle merken caravans herstellen wij met originele onderdelen waarop u BOVAG garantie krijgt. Wij nemen ook het tijdrovende contact met uw verzekeringsmaatschappij over: melding, expertise en financiële afhandeling.


Schaderegeling & verzekering

Door verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn wij geselecteerd voor alle werkzaamheden op het gebied van het herstellen van schade. Zo werken wij onder andere voor de samenwerkende verzekeringsmaatschappijen, Schadeselect(Unigarant, London verzekeringen, Europeesche Verzekering) en Bovemij.

Zij hebben ons geselecteerd om de schaderegeling en -reparaties te verzorgen voor al hun cliënten. In de meeste gevallen heeft u geen eigen risico.